Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Avto Grgič so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja.

S spletno trgovino avto-grgic.si (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja Avtoprevozništvo in vulkanizerstvo Stanko Grgič s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji obiskovalec pridobi uporabniško ime (enako naslovu njegove elektronske pošte) ter geslo. S potrjeno registracijo preko elektronske pošte obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi.

 

Načini plačila

Načini plačila so zaradi lažje preglednosti ločeni po načinu prevzema blaga:

Osebni prevzem na sedežu podjetja, Zajčeva cesta 5, 1218 Komenda

 • z gotovino ob prevzemu
 • z nakazilom na račun ponudnika (po ponudbi / predračunu) - prevzem blaga ni možen, dokler nakazilo ni vidno na našem TRR-ju.

Dostava z dostavno službo:

 • z nakazilom na račun ponudnika (po ponudbi / predračunu) - blag bo poslano, ko bo nakazilo vidno na našem TRR-ju.

 • plačilo po povzetju

 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema (kasnejših ugovorov ne upoštevamo).

Ogled naročila je na voljo kupcu v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem računu, Moj račun > Zgodovina naročil.

Več o tem na Plačilni pogoji in dostava

 

Cene

Cene veljajo do objave novega cenika in v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.


Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

 

Darilni bon

Darilni bon je izkazni papir, ki ga izdamo proti plačilu v elektronski obliki in katerega je podjetje zavezano sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletni trgovini. Darilni bon je moč kupiti samo v spletni trgovini. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna.

Bon je vnovčljiv le v celotnem znesku.

 • v primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. 
 • v primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne.

 

Bonus točke

V ponudbi lahko najdete artikle, pri katerih ob nakupu podeljujemo bonus točke. Višina bonus točk je različna, navedena pa je ob ceni artikla. Podrobnosti koriščenja točk bomo objavili naknadno in uporabnike o tem obvestili preko elektronske pošte.

Postopek nakupa

 • Naročilo sprejeto: po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Naročilo potrjeno: ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.
 • Naročilo zaključeno: ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. 

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem nemudoma obvestiti preko telefona ali elektronske pošte. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je blago že pripravljeno na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči preko telefona ali elektronske pošte.

 

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči odstop od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se prične en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

 

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

 

Pri vračilu artiklov, kjer so bile koriščene bonus točke ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), prav tako se sredstva ne vrnejo na uporabnikov račun (Moj račun) - razen v primeru, če je bil koriščen darilni bon; ta se upošteva kot plačilno sredstvo in se ob vračilu blaga vrne na uporabnikov račun (Moj račun), vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika. 

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.  

Možnost vračila ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Obrazec za vračilo artiklov je na voljo na prvi strani Skrb za stranke > Obrazec za vračila. Podrobnosti vračil pa si lahko ogledate v Moj račun > s klikom na 'Vračila' za želeno naročilo. 

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V tem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Izdelke vam bomo varno dostavili preko GLS dostavne službe, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Okvirna cena za prevoz paketov po Sloveniji glede na težo:

 • do 5kg: 3€ + DDV
 • do 10kg: 3,50€ + DDV
 • do 15kg: 4€ + DDV
 • do 20kg: 5€ + DDV
 • 21 - 40kg: 6€ + DDV
 • do 50kg: 7€ + DDV

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika (ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije).

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

 

Piškotki

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na strežniku prepoznajo vaš računalnik in vam olajšajo uporabo spletne strani. Piškotki ne prepoznajo posameznega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu do spletne strani. 

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

 • obvezni piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani (shranjevanje izdelkov na seznam želja in košarico)
 • piškotki, ki skrbijo za statistične namene (Google analytics in AddThis), prikazujejo katere kategorije in izdelki na naši spletni strani so najbolj obiskani. Tudi ti podatki ne prikazujejo vaše identifikacije in so anonimni.

V kolikor želite lahko vaš brskalnik nastavite tako, da popolnoma onemogočite uporabo piškotkov. Več o piškotkih si lahko prebereta na www.safe.si

 

Ocene/mnenja uporabnikov

Ocene izdelkov in mnenja uporabnikov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Mnenje lahko napiše katerikoli uporabnik trgovine (obiskovalec in registrirani uporabnik), pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Mnenja, ki so kakorkoli žaljiva, obscena oz. ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem ne bodo objavljena.

Z oddajo ocene oz. mnenja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav, se kupec s ponudnikom lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda tudi preko kontaktnega obrazca. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Pravno obvestilo

Vsebine in slikovno gradivo na spletni strani avto-stop.si je last podjetja Avtoprevozništvo in vulkanizerstvo Stanko Grgič s.p. in ga je prepovedano prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati! Uporaba imena podjetja in objava brez predhodne odobritve ponudnika se smatra kot kršenje avtorskih pravic.